Τόπος συνάντησης για εμάς που πιστεύουμε
πως τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάς,
όχι για να σε σταματούν. Που σκεφτόμαστε θετικά,
αναλαμβάνουμε δράση και συμμετέχουμε σε ό τι μας αφορά.

Αναζητάμε την έμπνευση

12 Ιουλίου 2017, 01:00

Υπολόγισε κάτι ανυπολόγιστο… τη ζωή σου!

Όλοι έχουμε έναν φίλο/η που είναι καλός/η στους υπολογισμούς. Δεν εννοούμε ότι είναι απαραίτητα «μαθηματικό μυαλό», αλλά τα πάει καλά με τους αριθμούς. Επιστρατεύει εφαρμογές στο smartphone για να ξέρει ακριβώς πόσα χρήματα ξοδεύει και που, πόσο είναι το αφορολόγητο του, πόσα χρήματα μπορεί να γλιτώσει από πρόγραμμα επιβράβευσης της κάρτας του και γενικά συγκρίνει τιμές στο διαδίκτυο για να μην ξεπερνάει ποτέ τον προϋπολογισμό του.

Ακόμα όμως κι αυτός ο φίλος/η, που μπορεί να είσαι και εσύ που διαβάζεις τώρα αυτές τις γραμμές, Αδυνατείς να υπολογίσεις πόσα χρήματα θα πρέπει να βάζεις στην άκρη για να στηρίξεις το επίπεδο ζωής σου κατά την διάρκεια της συνταξιοδότησης.

Η πολυπλοκότητα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζει τις αποφάσεις μας για συνταξιοδότηση. Τα συνταξιοδοτικά σχέδια είναι μερικές φορές δύσκολα κατανοητά και η αντιμετώπιση τους συνεπάγεται χρόνο και προσπάθεια. Ο προγραμματισμός απαιτεί τον υπολογισμό του μελλοντικού μας εισοδήματος, την πρόβλεψη  του ποσού της σύνταξης που θα λάβουμε στο μέλλον και πόσα χρόνια θα χρειαστεί να δουλέψουμε για να την αποκτήσουμε. Η έλλειψη γνώσης  σε ορισμένους από αυτούς τους τομείς μπορεί να κάνει τον προγραμματισμό της συνταξιοδότησης μια επίπονη προσπάθεια.

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να διατηρήσουμε το βιοτικό μας επίπεδο - - όταν έρθει η ώρα να πάρουμε τη σύνταξή μας.

Όμως στη ζωή τα πράγματα δεν γίνονται ποτέ δια μαγείας. Συνεπώς για να εξασφαλίσεις ότι π.χ. στα 67 σου θα έχεις τον ίδιο τρόπο ζωής που έχεις σήμερα, θα πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

Για να εξασφαλίσεις το αύριο, θα χρειαστεί να ξεκινήσεις αλλάζοντας κάποια πράγματα σήμερα. Πόσο μεγάλες αλλαγές όμως θα πρέπει να κάνεις στον τρόπο ζωής σου; Εδώ, θα επιστρέψουμε στο ζήτημα των υπολογισμών, γιατί το να υπολογίσεις τις αλλαγές της ζωής σου… είναι πλέον εφικτό.

Πώς; Με το νέο online εργαλείο της Eurolife ERB, όπου συμπληρώνοντας απλά τέσσερα πεδία (Μηνιαίες Αποδοχές Σήμερα, Ημερομηνία Γέννησης, Έτη εργασίας έως σήμερα και Ηλικία Συνταξιοδότησης), μπορείς άμεσα να λάβεις μια εκτίμηση για τη σύνταξή σου και να δεις τι μπορείς να κάνεις σήμερα για να αποφύγεις την απώλεια εισοδήματος που θα έχεις στη συνταξιοδότηση.

Ανάλογα με τις σημερινές δυνατότητές σου, θα ανακαλύψεις στη συνέχεια ποιο από τα 4 νέα συνταξιοδοτικά προγράμματα «Εξασφαλίζω» της Eurolife ERB, τα οποία είναι φτιαγμένα για κάθε απαίτηση, οικονομική δυνατότητα και ηλικία, είναι το κατάλληλο για εσένα.

Έτσι, θα έχεις κάνει το πρώτο βήμα προς την εξασφάλιση του μέλλοντος που σου αξίζει και μπορείς ακόμα να καυχηθείς στο φίλο/η σου που τα πάει καλά με τους αριθμούς, ότι εσύ κατάφερες να υπολογίσεις το ανυπολόγιστο… τη ζωή σου!

Η άποψή σας;

comments powered by Disqus
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου είναι να γίνεται συζήτηση, να ακούγονται γνώμες , να μοιράζονται προβληματισμοί. Εδώ λοιπόν, περιμένουμε τη δική σας άποψη. Προσπαθήστε το σχόλιό σας να είναι σύντομο και κατανοητό και να σέβεται τους συνομιλητές σας και τους αναγνώστες γενικά. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε υβριστικά σχόλια.

Δείτε ακόμη

Για τους περισσότερους στο χώρο του τουρισμού η καλοκαιρινή σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει. Ποτέ όμως δεν είναι αργά να αυξήσετε τη ζήτηση στο ξενοδοχείο ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που διαχειρίζεστε. Διαβάστε παρακάτω 5 ιδέες για την καλύτερη προώθηση του ξενοδοχείου σας που ίσως να μην είχατε σκεφτεί.


Περισσότερα

Ίσως όλοι έχουμε ακούσει για κάποια φίλη, συγγενή ή γνωστή που να έχει νικήσει τον καρκίνο του μαστού. Παρακάτω, θα εξετάσουμε τι συμβαίνει την περίοδο της αποκατάστασης, αλλά και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή ενημέρωση.


Περισσότερα