Τόπος συνάντησης για εμάς που πιστεύουμε
πως τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάς,
όχι για να σε σταματούν. Που σκεφτόμαστε θετικά,
αναλαμβάνουμε δράση και συμμετέχουμε σε ό τι μας αφορά.

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

26 Δεκεμβρίου 2016, 10:00

Τσάμπα το πήρα το smartphone;

Τι μόδα και αυτή με τα smartphones...Έχουμε καταλήξει να δίνουμε πιο πολλά χρήματα στις συσκευές μας παρά σε κανονικούς υπολογιστές!

Πολλοί θα υποστηρίξουν ότι είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα και πρακτικά, ειδικά όταν κάποιος πρέπει να είναι συνέχεια συνδεδεμένος στο διαδίκτυο και να κάνει διάφορες εργασίες, ενώ δεν μπορεί να είναι συνεχώς σε υπολογιστή. Και έτσι είναι, για να είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό.

Αλλά πόσοι από αυτούς που έχουν τα ακριβά κινητά τα χρειάζονται για τέτοιες εργασίες; Οι περισσότεροι άντε να κοιτάνε κανένα mail, να συνδέονται στα social media και να βγάζουν φωτογραφίες και βίντεο. Πόσοι δηλαδή χρησιμοποιούν όλες τις παροχές που τους προσφέρει ένα τέτοιο τηλέφωνο; Είναι να αναρωτιέται κανείς μήπως τελικά έχουν το smartphone χωρίς λόγο, για να κάνουν τη δουλειά μιας απλής συσκευής...

Ένα κινητό τηλέφωνο, τώρα, είναι πολυεργαλείο. Έχουμε φυσικά ακούσει παραδείγματα για το πώς μέσω του (έξυπνου) κινητού μας θα μπορούμε να χειριζόμαστε τις συσκευές του έξυπνου σπιτιού μας. Και αυτή είναι μία μόνο περίπτωση! Με όλες τις εφαρμογές που κυκλοφορούν μπορούμε από το να κάνουμε γυμναστική και να παρακολουθούμε τα έξοδά μας, μέχρι το να μετράμε πόσα ποτήρια νερό πίνουμε και να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις αν δεν έχουμε πιει τα απαραίτητα.

Μικρές-μικρές εφαρμογές λοιπόν που, ενώ δεν τις «πιάνει το μάτι», μπορούν να μας βοηθήσουν σε πολλές περιπτώσεις καθημερινά και να αναλάβουν αυτές θέματα που μόνοι μας είτε δεν θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε, είτε δεν θα προλαβαίναμε, ή ακόμα και θα ξεχνούσαμε.

Μια τέτοια, ιδιαίτερα χρήσιμη, εφαρμογή είναι και αυτή της Eurolife για το αυτοκίνητο. Διαθέσιμη και στα δύο μεγάλα «καταστήματα» εφαρμογών για δωρεάν κατέβασμα, αποτελεί ένα εργαλείο απαραίτητο για κάθε οδηγό.

Μόλις ο οδηγός την κατεβάσει και την εγκαταστήσει στο έξυπνο τηλέφωνό του, μπορεί να εισάγει τον αριθμό του ασφαλιστηρίου συμβολαίου του και τα στοιχεία επικοινωνίας του ασφαλιστικού του διαμεσολαβητή και με αυτόν τον τρόπο να τα έχει αυτόματα στη διάθεσή του, αν κάτι χρειαστεί.

Η βοήθεια όμως δεν σταματά εκεί. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα, μέσω της εφαρμογής και με ένα κλικ, ενημερώνονται οι αρμόδιοι στη Φροντίδα Ατυχήματος σε ποιο σημείο ακριβώς βρίσκονται οδηγός και όχημα, ώστε να σταλεί βοήθεια, αλλά και να μετακινηθεί το όχημα όπου χρειάζεται. Να σημειωθεί εδώ ότι αυτό ισχύει και για το εξωτερικό.

Ταυτόχρονα η εφαρμογή χρησιμεύει και σαν αρχείο συμβάντων, αφού εκεί μπορούν να σημειωθούν τα στοιχεία των οδηγών και του συμβάντος, να αποθηκευτούν οι φωτογραφίες από το ατύχημα και όλα αυτά να σταλούν ηλεκτρονικά στην ασφαλιστική και να ξεκινήσει η επεξεργασία του αιτήματος.

Άλλο ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι ότι μπορεί να «καλέσει» οδική βοήθεια (αν συμπεριλαμβάνεται στις καλύψεις του συμβολαίου). Σημειώνει ο οδηγός τι έπαθε το όχημα, η εφαρμογή βρίσκει πού είναι σταματημένο και ενημερώνει αυτόματα την οδική βοήθεια. Επίσης, περιέχει και λίστα όλων των συμβεβλημένων συνεργείων που βρίσκονται κοντά.

Είδατε πόσα πράγματα μπορεί να κάνει μια εφαρμογή; Μας λύνει τα χέρια και με αυτόν τον τρόπο αξιοποιούμε και το κινητό μας που...μόνο καφέ δεν φτιάχνει!

Η άποψή σας;

comments powered by Disqus
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου είναι να γίνεται συζήτηση, να ακούγονται γνώμες , να μοιράζονται προβληματισμοί. Εδώ λοιπόν, περιμένουμε τη δική σας άποψη. Προσπαθήστε το σχόλιό σας να είναι σύντομο και κατανοητό και να σέβεται τους συνομιλητές σας και τους αναγνώστες γενικά. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε υβριστικά σχόλια.

Δείτε ακόμη

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στα ασφαλιστήρια υγείας, καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα έχει «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση. Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερ
Περισσότερα
Από τη στιγμή που ένας γονιός παίρνει στην αγκαλιά το παιδί του, θέλει να του παρέχει ό,τι καλύτερο μπορεί και να το κάνει να νιώθει πάντα ασφαλές. Και ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας για παιδιά είνα
Περισσότερα