Τόπος συνάντησης για εμάς που πιστεύουμε
πως τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάς,
όχι για να σε σταματούν. Που σκεφτόμαστε θετικά,
αναλαμβάνουμε δράση και συμμετέχουμε σε ό τι μας αφορά.

24 Αυγούστου 2016, 05:00

Η ψυχολογική στάση του ανασφάλιστου

Πάντα διαφωνούμε όταν στηνόμαστε μπροστά στην τηλεόραση. Εκείνη, από μικρή, προτιμούσε τα δακρύβρεχτα. Εμένα, μου έφερναν ναυτία. Πάντα προτιμούσα την περιπέτεια. Πιστολίδι, ληστές, κυνηγητά... Τον Μπελμοντό να γυρίζει τις επικίνδυνες σκηνές χωρίς κασκαντέρ... Μου αρέσει το αίμα να τρέχει στην τηλεόραση. Πρέπει να το δω, μου φαίνεται, με κανέναν καλό ψυχίατρο...
Εκτός πλαισίου

Αντίθετα, στην πραγματική ζωή, μου χαλάει η μέρα ακόμα κι αν ανοίξει ρουθούνι. Δεν ξέρω πώς γίνεται και στην τηλεόραση μου αρέσουν τα αίματα, ενώ στην πραγματική ζωή, καθόλου.

Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με την ασφάλιση, μου έλεγε ένας φίλος, ασφαλιστής. «Πώς έτσι, δηλαδή;», του λέω.  «Σας αρέσουν τα αίματα μόνο στην τηλεόραση και όχι στην πραγματικότητα;»

«Όχι ακριβώς», μου απάντησε. Αυτή η ψυχολογία υπάρχει σε μεγάλο βαθμό και στον άνθρωπο που σκέπτεται να ασφαλιστεί. «Ποια ψυχολογία;» ρωτώ με απορία.

Κοίταξε, μου λέει ο φίλος μου. Όταν βλέπεις μια ταινία τρόμου, ψυχολογικά ξέρεις ότι αυτό συμβαίνει «κάπου αλλού», ότι εσύ δεν εμπλέκεσαι. «Φυσικά, απαντώ, εγώ ούτε από τον καναπέ δεν σηκώνομαι». Γιαυτό, μου λέει, δεν ασφαλίζεται ο κόσμος. Ψυχολογικά πιστεύει ότι «το κακό» θα συμβεί κάπου αλλού, ίσως στην τηλεόραση. Γι' αυτό και πανικοβάλλεται, όταν του συμβεί του ίδιου.

Έχει ένα δίκιο ο άνθρωπος... Τώρα που το σκέφτομαι ποτέ δεν αναρωτήθηκα βλέποντας την αγαπημένη μου ταινία, τι θα έκανα και πώς θα ένιωθα αν καιγόταν το δικό μου σπίτι και ακόμα περισσότερο πώς θα κατάφερνα να αποκαταστήσω τις ζημιές.

Η άποψή σας;

comments powered by Disqus
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου είναι να γίνεται συζήτηση, να ακούγονται γνώμες , να μοιράζονται προβληματισμοί. Εδώ λοιπόν, περιμένουμε τη δική σας άποψη. Προσπαθήστε το σχόλιό σας να είναι σύντομο και κατανοητό και να σέβεται τους συνομιλητές σας και τους αναγνώστες γενικά. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε υβριστικά σχόλια.

Δείτε ακόμη

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στα ασφαλιστήρια υγείας, καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα έχει «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση. Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερ
Περισσότερα
Από τη στιγμή που ένας γονιός παίρνει στην αγκαλιά το παιδί του, θέλει να του παρέχει ό,τι καλύτερο μπορεί και να το κάνει να νιώθει πάντα ασφαλές. Και ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας για παιδιά είνα
Περισσότερα