Τόπος συνάντησης για εμάς που πιστεύουμε
πως τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάς,
όχι για να σε σταματούν. Που σκεφτόμαστε θετικά,
αναλαμβάνουμε δράση και συμμετέχουμε σε ό τι μας αφορά.

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

28 Δεκεμβρίου 2016, 11:30

Πώς οδηγούμε με κακό καιρό;

Στην Ελλάδα είμαστε από τους τυχερούς που δεν έχουμε συχνά πολύ άσχημο καιρό. Δεν βλάπτει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι για την περίπτωση που τον συναντήσουμε!

Μάλιστα, επειδή ακριβώς δεν είναι το συνηθισμένο να έχουμε πολλά χιόνια ή υπερβολικές βροχές για μεγάλο διάστημα στη χώρα μας, είναι ίσως ελάχιστοι όσοι συνειδητοποιούν πόσο κρίσιμο είναι να ξέρεις πώς θα αντιμετωπίσεις αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και πόσα προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν αν συμβεί κάποιο ατύχημα, που υπό αυτές τις συνθήκες είναι σίγουρα πολύ πιο πιθανό.

Το σημαντικό σε περίπτωση κακοκαιρίας είναι να είμαστε προσεκτικοί και να κινούμαστε μόνο όταν είναι απόλυτη ανάγκη. Δεν υπάρχει νόημα στο να κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις, καθώς έτσι επιβαρύνουμε την ήδη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους.

Το αμάξι μας θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, να μην έχει μηχανικά προβλήματα. Το να είναι βρόμικα τα παράθυρά μας και το να μη λειτουργούν σωστά οι υαλοκαθαριστήρες, για παράδειγμα, μπορεί να μας δυσκολέψει πολύ στην οδήγηση, αφού θα εμποδίζεται η ορατότητά μας. Ελέγχουμε τα ελαστικά μας, τα φρένα μας, την μπαταρία μας, ακόμα και τα φώτα μας ώστε να λειτουργούν σωστά.

Πριν ξεκινήσουμε, φροντίζουμε να ενημερωθούμε για τον καιρό. Αν είναι μακρινό το ταξίδι, τότε μπορεί να χρειαστεί να διανυκτερεύσουμε κάπου, οπότε καλό θα είναι να έχουμε συγκεντρώσει πληροφορίες για την περιοχή που θα κινηθούμε. Επίσης, είτε μακρινό είναι το ταξίδι είτε κάποια μικρή απόσταση, το κινητό μας πάντα πρέπει να είναι φορτισμένο, με όλους τους απαραίτητους αριθμούς μέσα, όπως για παράδειγμα, το τηλέφωνο της ασφαλιστικής μας εταιρείας, καθώς θα μπορεί να μας καθοδηγήσει στην περίπτωση που συμβεί κάτι.

Φροντίζουμε να οδηγούμε ήρεμα, χωρίς απότομα φρεναρίσματα ή επιταχύνσεις καθώς- ειδικά αν υπάρχει πάγος- το όχημα μπορεί να έχει άσχημη αντίδραση. Σε φανάρια και σε περιπτώσεις που πρέπει να σταματήσουμε, φρενάρουμε πολύ νωρίτερα και πιο μακριά από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα, από όσο συνήθως, γιατί μπορεί να μην μπορέσουμε να σταματήσουμε εγκαίρως.

Φυσικά όταν οδηγούμε προσέχουμε το οδόστρωμα για σημεία που μπορεί να έχουν καταστροφές που δεν φαίνονται, όπως για παράδειγμα λακκούβες γεμάτες με νερό που δεν μπορούμε να δούμε το βάθος τους και όπου μπορεί να κολλήσει το αυτοκίνητό μας.

Είναι ωραία τα χειμωνιάτικα ταξίδια, αλλά μπορούν να είναι και επικίνδυνα. Οπότε ας προσέξουμε ώστε να φτάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας και να μπορέσουμε να έχουμε μόνο όμορφες αναμνήσεις.

Πηγή

Η άποψή σας;

comments powered by Disqus
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου είναι να γίνεται συζήτηση, να ακούγονται γνώμες , να μοιράζονται προβληματισμοί. Εδώ λοιπόν, περιμένουμε τη δική σας άποψη. Προσπαθήστε το σχόλιό σας να είναι σύντομο και κατανοητό και να σέβεται τους συνομιλητές σας και τους αναγνώστες γενικά. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε υβριστικά σχόλια.

Δείτε ακόμη

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στα ασφαλιστήρια υγείας, καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα έχει «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση. Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερ
Περισσότερα
Από τη στιγμή που ένας γονιός παίρνει στην αγκαλιά το παιδί του, θέλει να του παρέχει ό,τι καλύτερο μπορεί και να το κάνει να νιώθει πάντα ασφαλές. Και ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας για παιδιά είνα
Περισσότερα