Τόπος συνάντησης για εμάς που πιστεύουμε
πως τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάς,
όχι για να σε σταματούν. Που σκεφτόμαστε θετικά,
αναλαμβάνουμε δράση και συμμετέχουμε σε ό τι μας αφορά.

Αναζητάμε την έμπνευση

30 Μαρτίου 2018, 11:30

Σοφά λόγια γύρω από τη φιλία

Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι λέει μια παροιμία, υπογραμμίζοντας ότι οι καρδιακοί φίλοι μας είναι κομμάτι της προσωπικότητάς μας. Εκτός όμως από παροιμίες για τη φιλία έχουν γραφτεί πολλά σοφά λόγια τα οποία μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για την καθημερινότητά μας.


Αλήθεια; Εσείς πότε είδατε τελευταία φορά τον καλύτερό σας φίλο; Εάν η απάντησή σας σας έκανε να νιώσετε άσχημα γιατί το διάστημα είναι αρκετά μεγάλο αρκεί να πούμε ότι πολλές φορές οι ανάγκες της καθημερινότητας μας κρατάνε μακριά από αγαπημένες ασχολίες και αγαπημένους φίλους. Άλλωστε, θα έχετε παρατηρήσει ότι με το πέρασμα του χρόνου κάποιοι φίλοι έμειναν και άλλοι χάθηκαν. Αυτό συμβαίνει γιατί στις μέρες μας είναι λίγες οι φιλίες που βασίζονται σε γερά θεμέλια και δεν αποτελούν εφήμερες σχέσεις. Επίσης, πολλοί από εμάς τείνουμε να αφιερώνουμε λιγότερο χρόνο με τους πραγματικούς μας φίλους και να αφιερώνουμε όλη μας την ενέργεια στην απόκτηση νέων, ιντερνετικών «φίλων».

Όμως, οι πραγματικοί φίλοι μας κάνουν καλό, τόσο σε επίπεδο ψυχικής όσο και σωματικής υγείας. Και αυτό γιατί στέκονται δίπλα μας και στα καλά και στα άσχημα, είναι εκεί όταν τους χρειαζόμαστε και μπορούν να καταλάβουν, ακόμα κι αν αυτό που λέμε δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα.

Δείτε μερικά σοφά λόγια που ειπώθηκαν για τη φιλία και πείτε μας ποιο από αυτά πιστεύετε ότι περιγράφει καλύτερα για εσάς τις δικές σας φιλίες:

Δημιουργός Καταλόγου - της Riddle

Η άποψή σας;

comments powered by Disqus
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου είναι να γίνεται συζήτηση, να ακούγονται γνώμες , να μοιράζονται προβληματισμοί. Εδώ λοιπόν, περιμένουμε τη δική σας άποψη. Προσπαθήστε το σχόλιό σας να είναι σύντομο και κατανοητό και να σέβεται τους συνομιλητές σας και τους αναγνώστες γενικά. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε υβριστικά σχόλια.

Δείτε ακόμη

Ίσως όλοι έχουμε ακούσει για κάποια φίλη, συγγενή ή γνωστή που να έχει νικήσει τον καρκίνο του μαστού. Παρακάτω, θα εξετάσουμε τι συμβαίνει την περίοδο της αποκατάστασης, αλλά και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή ενημέρωση.


Περισσότερα

Στη χώρα μας, η θάλασσα είναι αναμφισβήτητα κομμάτι της ιστορίας της. Εκτός του ότι αποτελεί σημαντικό πυλώνα για την οικονομία, είναι το μέρος που εναποθέτουμε όλες τις ελπίδες και τα όνειρά μας, είναι τα καλοκαίρια μας, η πηγή της ζωής.  Γι’ αυτό, πρέπει να προσέχουμε τη θάλασσά μας, να την προστατεύουμε.

Περισσότερα