Τόπος συνάντησης για εμάς που πιστεύουμε
πως τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάς,
όχι για να σε σταματούν. Που σκεφτόμαστε θετικά,
αναλαμβάνουμε δράση και συμμετέχουμε σε ό τι μας αφορά.

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

01 Ιουνίου 2017, 12:30

Ξενοδοχείο διαλέξατε;

Όσο καλοκαιριάζει, τόσο πιο πολύ σκεφτόμαστε τις διακοπές μας. Το μέρος το βρίσκουμε εύκολα, η Ελλάδα είναι γεμάτη από «διαμάντια». Ποιο είναι το επόμενο βήμα στον προγραμματισμό μας;

Το να επιλέξουμε το ξενοδοχείο φυσικά!

Οι έμπειροι ταξιδιώτες έχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που αναζητούν στα ξενοδοχεία που πηγαίνουν, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα κάνουν τη διαμονή τους πιο ευχάριστη και ασφαλή.

Τα δύο κύρια σημεία που κοιτούν οι ταξιδιώτες είναι το μέρος στο οποίο βρίσκεται το ξενοδοχείο και η τιμή του. Η τοποθεσία του ξενοδοχείου είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς επηρεάζεται από το τι θέλουμε να κάνουμε και τι θέλουμε να δούμε. Με τη σειρά της, η τοποθεσία επηρεάζει και τις μετακινήσεις μας: μέσα στην πόλη, στο νησί, από ή προς την παραλία, προς άλλα αξιοθέατα, ή ακόμα προς ή από το λιμάνι ή το αεροδρόμιο. Στη συνέχεια έρχεται και η τιμή, ανάλογα με τον προϋπολογισμό μας και τα έξοδα που έχουμε υπολογίσει να κάνουμε. Αν, για παράδειγμα, είμαστε σε μέρος που μπορούμε να κινηθούμε με τα πόδια, τότε τα χρήματα που θα δίναμε σε μετακινήσεις μπορούν να προστεθούν σε ένα καλύτερο ξενοδοχείο.

Ένα επόμενο κριτήριο είναι οι παροχές που μας προσφέρονται. Πόσο σημαντικά είναι τα δύο είδη πρωινών; Θέλουμε απαραιτήτως wifi στο δωμάτιό μας; Παρέχει ειδικό check in για όσους φτάνουν αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί; Ποια είναι η πολιτική του για τις ακυρώσεις; «Ζυγίζουμε» τι είναι πιο σημαντικό για εμάς και αποφασίζουμε αναλόγως.

Για πολλούς παίζει ρόλο και το μέγεθος του ξενοδοχείου. Ένα μεγάλο ξενοδοχείο μπορεί να παρέχει περισσότερα πράγματα αλλά, ταυτόχρονα, έχει περισσότερο κόσμο που σημαίνει περισσότερη φασαρία, πιο αργή και, ίσως, απρόσωπη εξυπηρέτηση.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν τα μικρά, οικογενειακά ξενοδοχεία όπου ο ιδιοκτήτης είναι παρών και φροντίζει τα πάντα, έχοντας στο μυαλό του το καλύτερο για τους πελάτες του και την επιχείρησή του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της νοοτροπίας είναι και οι ασφάλειες για ξενοδοχεία που υπάρχουν και καλύπτουν την ίδια την επιχείρηση από ζημιές αλλά περιλαμβάνουν και ειδικές καλύψεις αστικής ευθύνης για συμβάντα που αφορούν στους επισκέπτες του ξενοδοχείου, όπως σωματική βλάβη ή υλική ζημιά σε περιουσιακά τους στοιχεία. Παράλληλα μπορεί να καλύψει και τυχόν απώλεια χρημάτων, αν αυτά βρίσκονται μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου.

Πολλοί λοιπόν οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή ενός ξενοδοχείου! Εσείς κοιτάτε κάτι ιδιαίτερο;

Η άποψή σας;

comments powered by Disqus
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου είναι να γίνεται συζήτηση, να ακούγονται γνώμες , να μοιράζονται προβληματισμοί. Εδώ λοιπόν, περιμένουμε τη δική σας άποψη. Προσπαθήστε το σχόλιό σας να είναι σύντομο και κατανοητό και να σέβεται τους συνομιλητές σας και τους αναγνώστες γενικά. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε υβριστικά σχόλια.

Δείτε ακόμη

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στα ασφαλιστήρια υγείας, καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα έχει «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση. Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερ
Περισσότερα
Από τη στιγμή που ένας γονιός παίρνει στην αγκαλιά το παιδί του, θέλει να του παρέχει ό,τι καλύτερο μπορεί και να το κάνει να νιώθει πάντα ασφαλές. Και ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας για παιδιά είνα
Περισσότερα