Τόπος συνάντησης για εμάς που πιστεύουμε
πως τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάς,
όχι για να σε σταματούν. Που σκεφτόμαστε θετικά,
αναλαμβάνουμε δράση και συμμετέχουμε σε ό τι μας αφορά.

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

16 Ιουνίου 2018, 10:30

Έλεγχος μεταχειρισμένου αυτοκινήτου πριν την αγορά. Κάν΄το σωστά!

Εχετε αποφασίσει ότι το επόμενό σας αυτοκίνητο θα είναι μεταχειρισμένο; Σωστή απόφαση, αφού αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά πολύ καλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και σε πολύ καλές τιμές. Πριν όμως προχωρήσετε στην αγορά φροντίστε να κάνετε ένα σωστό έλεγχο, ώστε να είστε σίγουροι για το νέο σας αυτοκίνητο.

Ο έλεγχος του οχήματος είναι ο μεγάλος «πονοκέφαλος» για όποιον θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο από την αγορά  μεταχειρισμένων. Γι’ αυτό και είτε θα αναζητά ένα όχημα που να εγγυηθεί κάποιος γνωστός του ή το συνεργείο του ότι είναι σε καλή κατάσταση, είτε θα αγοράσει κάποιο αυτοκίνητο που μέχρι τότε ανήκει σε κάποιον από τον ευρύτερο κοινωνικό του κύκλο. Και αυτό είναι απολύτως λογικό καθώς μία τόσο ακριβή αγορά κάνει τον ενδιαφερόμενο να είναι εξαιρετικά προσεκτικός.

Όσο καλά πάντως κι αν πιστεύει κανείς ότι γνωρίζει από αυτοκίνητα ο έλεγχος από κάποιον μηχανικό είναι πάντοτε απαραίτητος. Και μάλιστα πρέπει κάποιος να επιλέξει τον μηχανικό που εμπιστεύεται, και εκείνος με τη σειρά του να είναι έμπειρος για να μπορεί να καταλάβει άμεσα τα πιθανά προβλήματα ενός οχήματος.

Εάν πάλι κάποιος θέλει να ελέγξει μόνος του ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, πριν απευθυνθεί σε μηχανικό, τότε πρέπει:

  • Να δει ότι το βιβλίο service είναι ενημερωμένο
  • Να μάθει για το ιστορικό μεταπώλησης του οχήματος
  • Να προσέξει τα σημεία στα οποία είναι βαμμένο το αυτοκίνητο και τις πιθανές ζημιές που έχει εξωτερικά
  • Να μάθει εάν το όχημα είναι τρακαρισμένο
  • Να το οδηγήσει, κάνοντας ένα test drive
  • Να ελέγξει τα ελαστικά καθώς το κόστος αλλαγής δεν είναι αμελητέο
  • Να προσέξει τη χρονολογία που αναγράφεται πάνω στα τζάμια. Εάν είναι μεταγενέστερη του έτους παραγωγής του οχήματος ίσως μαρτυρά κάποιο πρόβλημα
  • Να ελέγξει το πλαίσιο, η «καταπόνησή» του δίνει την πληροφορία εμπλοκής σε σοβαρό τροχαίο

Ένας σύγχρονος και ενδεδειγμένος τρόπος ελέγχου ενός οχήματος, που τα τελευταία χρόνια κατακτά ολοένα και περισσότερο την ελληνική αγορά, είναι οι πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορεί κανείς να ζητήσει έναν ανεξάρτητο έλεγχο του οχήματος που τον ενδιαφέρει από εξειδικευμένους μηχανικούς, χωρίς ο ίδιος να χρειαστεί να μετακινηθεί. Χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες οι μηχανικοί της εταιρίας ελέγχουν το αυτοκίνητο με 4 διαφορετικούς τρόπους σε 180 σημεία και απαντούν γραπτώς στον ενδιαφερόμενο με μια πολυσέλιδη μελέτη. Η ψηφιακή εποχή έχει προσφέρει νέες δυνατότητες ακόμη και σε αυτόν τον τομέα που μέχρι πριν 3 χρόνια κανείς δεν θα φανταζόταν ότι θα μπορούσε να υπάρξει μία τέτοια υπηρεσία. 


Όπως κι αν επιλέξει κανείς να ελέγξει το αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει να αγοράσει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να το κάνει σωστά, γιατί εκτός από θέμα κόστους είναι και θέμα ασφάλειας. Και μιας και μιλάμε για ασφάλεια, όταν αποκτήσετε το μεταχειρισμένο που θέλετε, έχετε αποφασίσει ποια ασφάλεια αυτοκινήτου θα διαλέξετε;

Η άποψή σας;

comments powered by Disqus
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου είναι να γίνεται συζήτηση, να ακούγονται γνώμες , να μοιράζονται προβληματισμοί. Εδώ λοιπόν, περιμένουμε τη δική σας άποψη. Προσπαθήστε το σχόλιό σας να είναι σύντομο και κατανοητό και να σέβεται τους συνομιλητές σας και τους αναγνώστες γενικά. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε υβριστικά σχόλια.

Δείτε ακόμη

Με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι η ακινησία είναι το ίδιο βλαβερή για την υγεία όπως το κάπνισμα, είναι λογικό να σκέφτεστε μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε το πρώτο βήμα και να αποκτήσετε μια ρουτίνα άσκησης. Ενημερωθείτε για τα οφέλη που προσφέρει το περπάτημα στην υγεία, αλλά και για το πώς μπορείτε να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας, με τον πιο ανώδυνο τρόπο!


Περισσότερα

Είναι γεγονός. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν πίνουν νερό, είτε γιατί δεν τους αρέσει η γεύση είτε γιατί πιστεύουν ότι δεν το χρειάζονται. Όμως, το νερό είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του οργανισμού και πόσο μάλλον το καλοκαίρι που ιδρώνουμε και ζεσταινόμαστε. Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε, λοιπόν, και πώς μπορούμε να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον γευστικά;

Περισσότερα