Τόπος συνάντησης για εμάς που πιστεύουμε
πως τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάς,
όχι για να σε σταματούν. Που σκεφτόμαστε θετικά,
αναλαμβάνουμε δράση και συμμετέχουμε σε ό τι μας αφορά.

Δείτε το από άλλη γωνία

22 Δεκεμβρίου 2016, 12:00

Κίνδυνος-θάνατος: Αυτοσχέδιοι γιατροί!

Ήταν και το δικό σας όνειρο άραγε να γίνετε γιατρός;  

Πόσοι και πόσοι δεν είχαν αυτό το όνειρο... Κάποιοι τα κατάφεραν και έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα. Άλλοι πάλι δεν τα κατάφεραν και επέλεξαν κάποιον άλλο δρόμο, που ίσως τους έκανε και περισσότερο ευτυχισμένους από ό,τι η ιατρική. Κάποιοι όμως δεν λένε να το βάλουν κάτω και εξακολουθούν να «κάνουν» το γιατρό ενώ δεν είναι!

Πώς γίνεται αυτό; Με τη «σημαντική» βοήθεια του διαδικτύου! Γιατί ξέρετε ποια είναι η νέα μόδα; Να κάνει ο καθένας μόνος του τη διάγνωση για τον εαυτό του, χωρίς να συμβουλεύεται γιατρό, ή να πηγαίνει αργότερα στο γιατρό, αφού έχει κάνει πρώτα 2-3 εξυπνάδες!

Το πόσους κινδύνους κρύβει αυτή η νέα μόδα είναι κάτι που δεν θα χρειαζόταν να εξηγήσουμε σε έναν λογικό άνθρωπο. Βέβαια, από την άλλη, βλέποντας γύρω μας πόσοι έχουν αυτή τη συνήθεια, είναι να αναρωτιόμαστε πόσοι λογικοί έχουν απομείνει στον κόσμο αυτό...

Το να μην πηγαίνουμε στο γιατρό όταν εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα υγείας μπορεί να είναι καταστροφικό, μπορεί και η παραμικρή καθυστέρηση να είναι σημαντική. Αν αρχίσουμε να ψάχνουμε στο διαδίκτυο τα συμπτώματα που παρουσιάζουμε, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αγχωθούμε και στην καλύτερη των περιπτώσεων να νομίζουμε ότι...πεθαίνουμε!

Εκτός όμως του επιπλέον άγχους, κάποιοι περνούν και στο επόμενο στάδιο: Στην αυτοσχέδια θεραπεία. Μαζεύοντας στοιχεία από το διαδίκτυο, μαζεύοντας γνώμες από φίλους και γνωστούς («γιατροί» και αυτοί με τη σειρά τους) και κάνοντας δοκιμές με βάση τη...λογική τους, αποφασίζουν να πάρουν από μόνοι τους φάρμακα. Φυσικά, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι πολύ σημαντικές και να δημιουργήσουν και πρόβλημα εκεί όπου δεν υπάρχει.

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι αυτές οι συνήθειες πρέπει να σταματήσουν πριν δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Η επίσκεψη στο γιατρό δεν είναι πάντα ευχάριστη εμπειρία, αυτό είναι γνωστό και κατανοητό, αλλά είναι κάτι απαραίτητο για να είμαστε καλά σε βάθος χρόνου.

Ακόμα και το κόστος των εξετάσεων να μας απασχολεί, μπορεί και αυτό να αντιμετωπιστεί! Τα ασφαλιστικά προγράμματα που καλύπτουν διαγνωστικές εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς είναι πλέον ιδιαιτέρως προσιτά, μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες μας και στις δυνατότητές μας και να μας απαλλάξουν και από αυτήν την έγνοια.

Κρεμάστε λοιπόν την άσπρη ρόμπα που φορέσατε τις απόκριες για να κάνετε το γιατρό και πάρτε το απόφαση να πάτε σε έναν κανονικό επιστήμονα!

Η άποψή σας;

comments powered by Disqus
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου είναι να γίνεται συζήτηση, να ακούγονται γνώμες , να μοιράζονται προβληματισμοί. Εδώ λοιπόν, περιμένουμε τη δική σας άποψη. Προσπαθήστε το σχόλιό σας να είναι σύντομο και κατανοητό και να σέβεται τους συνομιλητές σας και τους αναγνώστες γενικά. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε υβριστικά σχόλια.

Δείτε ακόμη

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στα ασφαλιστήρια υγείας, καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα έχει «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση. Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερ
Περισσότερα
Από τη στιγμή που ένας γονιός παίρνει στην αγκαλιά το παιδί του, θέλει να του παρέχει ό,τι καλύτερο μπορεί και να το κάνει να νιώθει πάντα ασφαλές. Και ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας για παιδιά είνα
Περισσότερα