Τόπος συνάντησης για εμάς που πιστεύουμε
πως τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάς,
όχι για να σε σταματούν. Που σκεφτόμαστε θετικά,
αναλαμβάνουμε δράση και συμμετέχουμε σε ό τι μας αφορά.

Δείτε το από άλλη γωνία

05 Ιανουαρίου 2018, 11:30

Πώς να αποβάλλετε τις «κακές» συνήθειες στην οδήγηση;

Βάφεστε στο φανάρι; Τρώτε ενώ οδηγείτε; Οι περισσότεροι οδηγοί έχουν αναπτύξει κάποιες κακές συνήθειες σε σχέση με την οδήγηση, γιατί η αλήθεια είναι ότι περνάμε πολύ χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο. Αν αναγνωρίζετε κάποιες από αυτές τις συνήθειες, να ξέρετε ότι μπορείτε να τις διορθώσετε με αφορμή τη νέα χρονιά που ήρθε, αρκεί να το πάρετε απόφαση!
1. Μιλάτε στο τηλέφωνο ή στέλνετε μηνύματα;
Σύμφωνα με το νέο Κ.Ο.Κ., η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση επιτρέπεται μόνον όταν αυτό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας (Bluetooth). Σε κάθε άλλη περίπτωση, η χρήση του τηλεφώνου μπορεί εύκολα να αποσπάσει την προσοχή σας από το δρόμο και να προκαλέσετε κάποιο ατύχημα. Όσο σημαντική κι αν είναι μια κλήση ή ένα μήνυμα σίγουρα δεν αξίζει να δώσετε τη ζωή σας ή των αγαπημένων σας γι’ αυτό! 
Τα περισσότερα smartphones διαθέτουν ακουστικά handsfree, εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα αξιοποιήσετε.
2. Μήπως πατάτε λίγο παραπάνω το γκάζι;
Η αίσθηση της ελευθερίας που προσφέρει μία άδεια λεωφόρος είναι πραγματικά δελεαστική. Επίσης, ποιος δεν βιάζεται όταν έχει αργήσει στη δουλειά ή όταν πρέπει να πάρει το παιδί του από το σχολείο; 
Όμως, η οδήγηση πάνω από το επιτρεπτό όριο είναι επικίνδυνη, γιατί όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα τόσο μικρότερος ο χρόνος αντίδρασης σε κάτι απρόοπτο. Όπως λένε και δύο πολύ γνωστές ρήσεις «όποιος βιάζεται, σκοντάφτει» και «όποιος πάει αργά, φτάνει γρήγορα». Άρα, μήπως πρέπει να χαλαρώσετε; Έτσι, η οδήγηση θα γίνει ακόμα πιο απολαυστική! 
3. Πόσες φορές οδηγείτε κουρασμένοι;
Η υπερεκτίμηση των δυνάμεών μας δεν αποτελεί κακή συνήθεια μόνο όταν έχουμε πιεί αλλά και όταν είμαστε κουρασμένοι. Αυτό που μπορείτε να κάνετε εάν είναι απαραίτητο να οδηγήσετε, μετά από μια δύσκολη ή μεγάλη ημέρα, είναι να ζητήσετε από κάποιον άλλο να οδηγήσει ή να ξεκουραστείτε λίγο πριν βάλετε μπροστά τη μηχανή.
4. Βάφεστε στο φανάρι ή τρώτε ενώ οδηγείτε;
Ακόμα κι όταν είσαστε σταματημένοι στο φανάρι η προσοχή σας θα πρέπει να βρίσκεται στο δρόμο και τα χέρια σας στο τιμόνι. Δραστηριότητες όπως το να βάφεστε, να τρώτε ή ακόμα και να καπνίζετε κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι επικίνδυνες γιατί εκτός από την προσοχή σας που αποσπάται, τα χέρια σας δεν βρίσκονται στο τιμόνι και άρα δεν το ελέγχουν. Εάν έχετε αργήσει και δεν έχετε προλάβει να ετοιμαστείτε ή να φάτε είναι προτιμότερο να οδηγήσετε με ασφάλεια στον προορισμό σας και να μείνετε ακόμα λίγα λεπτά στο αυτοκίνητο, αφού το έχετε παρκάρει, μέχρι να τελειώσετε τις «δουλειές» σας.

Εάν λοιπόν διαπιστώνετε ότι έχετε και εσείς μία ή και περισσότερες από αυτές τις «κακές» συνήθειες η νέα χρονιά είναι ιδανική ευκαιρία για να κάνετε μια νέα αρχή… και στην οδήγηση!

Η άποψή σας;

comments powered by Disqus
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου είναι να γίνεται συζήτηση, να ακούγονται γνώμες , να μοιράζονται προβληματισμοί. Εδώ λοιπόν, περιμένουμε τη δική σας άποψη. Προσπαθήστε το σχόλιό σας να είναι σύντομο και κατανοητό και να σέβεται τους συνομιλητές σας και τους αναγνώστες γενικά. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε υβριστικά σχόλια.

Δείτε ακόμη

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στα ασφαλιστήρια υγείας, καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα έχει «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση. Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερ
Περισσότερα
Από τη στιγμή που ένας γονιός παίρνει στην αγκαλιά το παιδί του, θέλει να του παρέχει ό,τι καλύτερο μπορεί και να το κάνει να νιώθει πάντα ασφαλές. Και ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας για παιδιά είνα
Περισσότερα