Τόπος συνάντησης για εμάς που πιστεύουμε
πως τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάς,
όχι για να σε σταματούν. Που σκεφτόμαστε θετικά,
αναλαμβάνουμε δράση και συμμετέχουμε σε ό τι μας αφορά.

Εξυπνότεροι στα καθημερινά

02 Ιουλίου 2014, 06:11

Think dirty, το app που ελέγχει τα καλλυντικά μας

Στο κινητό σας έχετε παιχνίδια, social media, ταξιδιωτικά βοηθήματα, λεξικά... Δείτε τώρα μια εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να κάνετε σωστότερες επιλογές όταν αγοράζετε καλλυντικά.
Για εμάς  που είμαστε περιβαλλοντικά ευαίσθητες, ενεργειακά φειδωλές, που απορρίπτουμε τα καλλυντικά που δοκιμάζονται σε πειραματόζωα, αναγνωρίζουμε τα super foods και καταδικάζουμε το junk food και, γενικά, θεωρούμε τους εαυτούς μας συνειδητούς και ευσυνείδητους καταναλωτές, για εμάς λοιπόν υπάρχει τώρα το Think Dirty.

Κατεβάζουμε, δωρεάν, στο κινητό μας το app αυτό και ξέρουμε, ανά πάσα στιγμή, ποιες χημικές ή ακόμη και τοξικές ουσίες κρύβονται στα καλλυντικά μας. Άχρηστο λέτε; Καθόλου! Είτε το παραδεχόμαστε είτε όχι, η καθεμια από εμάς χρησιμοποιεί, κατά μέσο όρο, 12 προϊόντα ομορφιάς την ημέρα. Οι άντρες, που αν ερωτηθούν θα χλευάσουν, χρησιμοποιούν μόνον έξι. Ποια όμως από εμάς έχει σκεφτεί να ερευνήσει τι περιέχεται μέσα στο πολυτελές βαζάκι, που υπόσχεται «άμεση αντιγήρανση», «αποτέλεσμα lifting» ή «απόλυτη λάμψη»;

Η βιομηχανία των προϊόντων ομορφιάς δεν υποχρεούται, ακόμη, να αναγράφει όλα τα συστατικά στην ετικέτα. Έτσι είναι πρακτικά αδύνατο να γνωρίζει κανείς αν η κρέμα που ετοιμάζεται να απλώσει στο σώμα του περιέχει ουσίες που έχουν κατηγορηθεί για σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος του μαστού...

Τη λύση έρχεται να δώσει το Think Dirty. Με σύνθημα «Σκέψου βρώμικα για να ψωνίζεις καθαρά» η εφαρμογή «σαρώνει» το barcode του προϊόντος και σε δευτερόλεπτα ενημερώνει για τις χημικές ουσίες που περιέχονται και για το πόσο επικίνδυνες θεωρούνται για την υγεία σε μια κλίμακα από το 1 μέχρι το 10.

Στην περίπτωση μάλιστα που το συγκεκριμένο είδος «χτυπήσει κόκκινο» και κριθεί από την εφαρμογή άκρως επικίνδυνο, τότε προτείνονται άλλα προϊόντα που ενδείκνυνται για την ίδια χρήση αλλά έχουν χαμηλότερη βαθμολογία στην κλίμακα τοξικότητας.

Η λίστα με τα προϊόντα που αναγνωρίζει το Think Dirty αριθμεί δεκάδες χιλιάδες διαφορετικά είδη, που ανανεώνονται διαρκώς, σύμφωνα με τις προτάσεις των ίδιων των χρηστών. Η εφαρμογή – προς το παρόν - δεν λειτουργεί με ελληνικούς κωδικούς προϊόντων. Μπορεί όμως να σας φανεί χρήσιμη εάν αγοράζετε τέτοια είδη από το εξωτερικό μέσω ίντερνετ, ή αν τη συστήσετε σε κάποια φίλη σας στο εξωτερικό και την παρακαλέσετε να ελέγξει για λογαριασμό σας κάποια προϊόντα.

Το Think Dirty το κατεβάζετε δωρεάν από app store της apple ή από το Play Store των Android.

Γιατί είναι καλύτερα να προνοείς από το να....

Η άποψή σας;

comments powered by Disqus
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου είναι να γίνεται συζήτηση, να ακούγονται γνώμες , να μοιράζονται προβληματισμοί. Εδώ λοιπόν, περιμένουμε τη δική σας άποψη. Προσπαθήστε το σχόλιό σας να είναι σύντομο και κατανοητό και να σέβεται τους συνομιλητές σας και τους αναγνώστες γενικά. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε υβριστικά σχόλια.

Δείτε ακόμη

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι Έλληνες στρέφονται στα ασφαλιστήρια υγείας, καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας στη χώρα έχει «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση. Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερ
Περισσότερα
Από τη στιγμή που ένας γονιός παίρνει στην αγκαλιά το παιδί του, θέλει να του παρέχει ό,τι καλύτερο μπορεί και να το κάνει να νιώθει πάντα ασφαλές. Και ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας για παιδιά είνα
Περισσότερα