Τόπος συνάντησης για εμάς που πιστεύουμε
πως τα εμπόδια είναι για να τα υπερπηδάς,
όχι για να σε σταματούν. Που σκεφτόμαστε θετικά,
αναλαμβάνουμε δράση και συμμετέχουμε σε ό τι μας αφορά.

Όταν δεν ξέρουμε, ρωτάμε

21 Αυγούστου 2017, 11:00

5 tips για να επιλέξεις τη σωστή ασφάλεια κατοικίας

Δούλεψες σκληρά για να αποκτήσεις το σπίτι των ονείρων σου – ή ένα σπίτι που θα κάνει το όνειρό σου να φύγεις από το πατρικό σου ή το ενοίκιο, πραγματικότητα. Είναι λογικό να πετάς στα σύννεφα αλλά… μήπως πρέπει να σκεφτείς και την ασφάλισή του;

Έψαχνες καιρό να βρεις ένα σπίτι που να καλύπτει τις ανάγκες σου, να στεγάσει τον έρωτά σου με το έτερον ήμισυ και γιατί όχι και ένα παιδάκι σε μερικά χρόνια. Ξεκίνησες την έρευνά σου online, μίλησες με μεσίτες, γραφεία, φίλους και γνωστούς, μπήκες σε πάνω από 20 σπίτια μέχρι που είδες αυτό το κάτι που σε έκανε να πεις «ναι, αυτό είναι το σπίτι μου».

Εντάξει, μπορεί στη δική σου περίπτωση τα πράγματα να μην έγιναν ακριβώς έτσι, όμως η ουσία είναι ότι μόλις απέκτησες το πρώτο σου σπίτι και αυτό πραγματικά είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η ασφάλισή του.

Θυμάσαι τι έγινε στο διαμέρισμα που νοίκιαζες όταν έσπασε ο σωλήνας του από πάνω και γέμισε όλο το σαλόνι σου υγρασία. Ή τι έγινε όταν μπήκαν στο πατρικό σου και έκλεψαν μέχρι και τα πόμολα.

Μια ασφάλεια κατοικίας – αχρείαστη να είναι – χρειάζεται, γιατί μπορεί να σε καλύψει σε κάθε ενδεχόμενο. Αρκεί να έχεις προνοήσει.

Τώρα λοιπόν, που έπεσαν οι πρώτες υπογραφές για τη μεταβίβαση, είναι ευκαιρία να ξεκινήσεις να ψάχνεις για μια ασφάλεια κατοικίας που να καλύπτει τις ανάγκες του νέου σου σπιτιού.

Η διαδικασία είναι απλή. Θα κάνεις περίπου ότι έκανες όταν έψαχνες για σπίτι:

  1. Ξεκίνα την έρευνά σου: Δεν χρειάζεται καν να βγεις από το σπίτι. Στο internet μπορείς πλέον να βρεις αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα διαθέσιμα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας, να συγκρίνεις τιμές και να διαβάσεις αξιολογήσεις από άλλους πελάτες.
  2. Ενημερώσου αναλυτικά για τις καλύψεις: Είναι λογικό να θες να κάνεις οικονομία αλλά καμιά φορά μια επιπλέον κάλυψη μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια σε κάτι που δεν είχες υπολογίσει, και που θα σε έβγαζε σίγουρα εκτός προϋπολογισμού. Επίσης, ένα φαινομενικά πιο οικονομικό πρόγραμμα μπορεί να είναι δελεαστικό λόγω τιμής, αλλά να μην καλύπτει τις ανάγκες σου.
  3. Επικοινώνησε με έναν έμπειρο ασφαλιστή: Ιδιαίτερα εάν πρόκειται για το πρώτο σου σπίτι είναι λογικό να μην γνωρίζεις κάποια πράγματα για την ασφάλεια κατοικίας. Πιθανό ούτε ο μεσίτης σου θα τα γνωρίζει. Οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν ένα ευρύ δίκτυο ασφαλιστικών συνεργατών, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι να σε εξυπηρετήσουν.
  4. Μη φοβάσαι να κάνεις ερωτήσεις: Συνεχίζεις να έχεις απορίες; Μη σταματήσεις εάν δεν τις λύσεις. Άλλωστε γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό εκτός από το πρόγραμμα να επιλέξεις και έναν ασφαλιστικό οργανισμό που σου εμπνέει εμπιστοσύνη.
  5. Αποφάσισε ποιες είναι οι ανάγκες οι δικές σου και του σπιτιού σου: Το σπίτι σου έχει εγκατάσταση συναγερμού; Ποια είναι τα μελλοντικά σου πλάνα; Μήπως ο τετράποδος φίλος σου έχει και αυτός κάποια ανάγκη; Όλα τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις το ασφαλιστικό σου συμβόλαιο έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου!
Σε κάθε περίπτωση, μια ασφάλεια κατοικίας θα σε βοηθήσει να προστατέψεις τη βάση σου, δηλαδή το σπίτι σου, αλλά και τα αγαπημένα σου πρόσωπα από εξωγενείς παράγοντες, τους οποίους δεν μπορείς πάντα να προβλέψεις, ούτε να ελέγξεις. Μπορείς όμως να έχεις προνοήσει έτσι ώστε να μην σε επηρεάσουν.


Η άποψή σας;

comments powered by Disqus
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του ιστότοπου είναι να γίνεται συζήτηση, να ακούγονται γνώμες , να μοιράζονται προβληματισμοί. Εδώ λοιπόν, περιμένουμε τη δική σας άποψη. Προσπαθήστε το σχόλιό σας να είναι σύντομο και κατανοητό και να σέβεται τους συνομιλητές σας και τους αναγνώστες γενικά. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε υβριστικά σχόλια.

Δείτε ακόμη

Καθώς πλησιάζει η στιγμή για τις καλοκαιρινές διακοπές, το μεγαλύτερο άγχος για τους γονείς είναι σίγουρα πώς θα καταφέρουν να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τον ήλιο και τις βουτιναι δι﷽﷽﷽﷽ιο ενδεδειγμσσα που θέ μεγαλΩ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ. , ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ές στη θάλασσα μαζί με το παιδί, χωρίς απρόοπτα. Διαβάστε λοιπόν τα tips που κάνουν τον συνδυασμό παιδί και θάλασσα λειτουργικό, και απολαύστε τις ημέρες που έρχονται.

Περισσότερα

Τα κινητά τηλέφωνα, και ειδικά τα smartphones, δέχονται συχνά αρνητική κρητική, γιατί ενώ πρόκειται για ένα μέσο επικοινωνίας, τελικά μας αποξενώνουν. Όμως, αυτό που πολύς κόσμος δεν αναγνωρίζει είναι η θετική επιρροή που μπορεί να έχουν τα smartphones στην υγεία, μέσω της πληθώρας εφαρμογών που παρέχουν.

Περισσότερα